luni, 14 octombrie 2013

Dreptul la replica Pensiunea ATRA

Pe site-ul pensiunii ATRA a aparut raspunsul oficial al reprezentantilor acesteia, referitor la acuzatiile care le-au fost aduse luna trecuta. Il redactam mai jos, dupa cum urmeaza:

 "Am fost neplăcut surprinși că în ultima săptămână, pensiunea ATRA din Valea Doftanei a fost victima unor acuzații neadevărate cu privire la deversarea apelor fecaloid menajere în lacul de acumulare Paltinu. Considerăm că aceste acuzații sunt nefondate și lucrăm îndeaproape cu autoritățile pentru a clarifica această situație. Pensiunea ATRA deține propria stație de epurare a apelor uzate menajere, de tip Aquamax, cu alimentare secvențială (SBR), produsă de ATB UMWELT TECHNOLOGIEN GmbH GERMANIA. Aceasta este agrementată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului cu indicatori de calitate a apelor uzate, ce se încadrează în limitele maxime admise de prevederile NTPA 001/2002 pentru evacuare în emisar. Echipamentul este revizuit conform programului de service al producătorului, ultima verificare efectuându-se în luna februarie a.c. După epurare, apa este stocată într-un bazin etanș și apoi este refolosită. Țeava care se află în partea superioară a bazinului cu apă epurată este o țeavă de aerisire prin care nu se face deversare de deșeuri. Este imposibilă deversarea fecalelor și a deșeurilor menajere din bazinul cu apă epurată. În cadrul vizitei celor două autorități, nu s-au constatat dovezi care să susțină acuzațiile de contaminare cu dejecții și ape fecaloid menajere. Pensiunea ATRA a fost construită în anul 2011 și în anul 2013 a câștigat titlul de „proiectul verde al anului”, ca o recunoaștere a filozofiei companiei noastre de a dezvolta un proiect în strânsă comuniune cu natura, respectând cele mai înalte standarde de mediu din domeniu. Mai mult decât atât, compania noastră s-a implicat încă de la înființare în igienizarea zonei, organizând acțiuni de voluntariat și sesizând autoritățile în mai multe rânduri asupra nerespectării regimului deșeurilor din zonă, care riscau să transforme lacul Paltinu într-o groapă de gunoi. Natura a fost cea care ne-a oferit acest loc minunat și ne reafirmăm respectul și dorința de a o menține cât mai curată." 
sursa: http://www.atradoftana.ro/dreptul-la-replica/

 Este de admirat pozitia ferma pe care au luat-o cei de la ATRA si speram, pentru binele comunitatii si al mediului natural pe care vrem sa il promovam, ca tot ce n-au comunicat sa fie adevarat! Asteptam din partea lor si o mai mare implicare in ceea ce priveste responsabilitatea sociala.

Niciun comentariu: