vineri, 13 decembrie 2013

Scandal politic în Consiliul Local Valea Doftanei

Consiliului Local Valea Doftanei se află în centrul unui adevărat scandal politic, pe motiv că la ultima şedinţă nu a fost votată vacantarea unui post de consilier exclus din rândurile PP-DD. Vina, potrivit conducerii formaţiunii politice, aparţine aleşilor locali care, cu 10 voturi pentru şi cinci abţineri, au votat amânarea proiectului.

Proiectul privind vacantarea postului de consilier deţinut de Daniel Oceanu, precum şi numirea unui nou ales local, potrivit conducerii PP-DD Prahova, figura pe ordinea de zi a şedinţei CL Valea Doftanei din data de 15 noiembrie. Numai că, spun reprezentanţii formaţiunii politice, proiectul a fost amânat. „Astfel, prin încălcarea a doua legi fundamentale pentru bunul mers al Consiliilor Locale, legea 215/2001 si 393/2004 cât şi prin flagranta necunoaştere a legii 14/2003 conform căreia “dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic este supusă numai jurisdicţiei interne a partidului respectiv, potrivit statutului partidului”, consilierii locali de la Valea Doftanei dovedesc că nu sunt capabili sa aplice legile în materie. Mai mult, ne întrebăm cum se iau restul de decizii în Consiliul Local Valea Doftanei de către aceşti consilieri, pentru o comunitate care, cu bună credinţă, le-a acordat votul în 2012”, se arată în comunicatul de presă transmis de PP-DD Prahova. Cât priveşte excluderea din PP-DD a consilierului local, preşedintele filialei judeţene, deputatul Gabriela Anghel, a susţinut că „motivul îl reprezintă proasta coordonare dintre acesta şi preşedintele organizaţiei locale. Practic, consilierul local vota diferit faţă de preşedintele organizaţiei locale. Eu cred că a greşit partidul, pentru că vota tot timpul cu altcineva. Ca urmare şi-a pierdut postul”, a precizat Anghel, care a susţinut că alesul local „a fost exclus din partid şi anul trecut, apoi a primit o perioadă de graţie, însă nu a profitat de această perioadă. Acesta a depus o contestaţie la Comisia de Etică”. Nominalizarea pentru funcţia de consilier local viza, potrivit preşedintelui PP-DD Prahova, următoarea persoană de pe lista de la alegerile locale din 2012, respectiv pe Aurelian Tocitu.
Primarul comunei Valea Doftanei, Ion Manea, susţine că a respectat legea prin iniţierea proiectelor, care au fost pe ordinea de zi a şedinţei. „A fost transmisă o înştiinţare de către PP-DD Prahova (n.r. privind excluderea din rândul formaţiunii politice a consilierului local). Eu şi secretarul comunei ne-am făcut datoria şi am iniţiat proiectele privind vacantarea postului de consilier local, dar şi de numire a unui nou consilier”, a declarat edilul localităţii.

Niciun comentariu: