joi, 19 martie 2015

LEGENDELE Lacului Paltinu: pești cât o mașină, monstru uriaș și vârtej care te trage în adânc

Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei, este o destinaţie preferată de pescarii din Prahova, dar şi din alte judeţe. Zona extrem de pitorească, legendele despre peştii cu dimensiuni aproape monstruoase, speciile variate de peşti răpitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.


Iubitorii de legende trebuie să aplece urechea şi la poveştile localnicilor, care sunt convinşi că în apele lacului înoată peşti mari „cât o maşină“. De asemenea, cine se aventurează până în mijlocul lacului cu barca va fi prins într-un vârtej de neoprit care îi va trage în adâncuri.
Chiar şi pescarii, profesionişti sau nu, spun că în lac se află mai multe specii de peşte de talie mare, în special fitofagi, care ajung să capete dimensiuni impresionante, la maturitate, depăşind uneori un metru şi jumătate lungime şi 100 de kilograme în greutate.
Localnicii au perpetuat şi legenda unui monstru uriaş, mare, negru, lucios şi lung care trăieşte în lacul de acumulare de la Paltinu.




Niciun comentariu: