luni, 3 februarie 2014

INCEPE SCANDALUL PENTRU INCHIRIEREA PASUNILOR LA VALEA DOFTANEI

Ca de fiecare dată când s-a pus problema închirierii către crescătorii de animale a miilor de hectare de păşuni, la Valea Doftanei a apărut deja un mugure de scandal. Pentru că, de acum înainte, fondurile care vor fi destinate crescătorilor de animale care deţin în proprietate sau în concesiune/ închiriere vor fi mai mari, este de aşteptat ca în comuna Valea Doftanei să înceapă din nou râca între crescătorii de animale şi organizatorul licitaţiei pentru pajişti – autoritatea publică din localitate.
La sfârşitul anului trecut, mai precis la mijlocul lunii decembrie, Consiliul Local Valea Doftanei a aprobat studiul de oportunitate pentru închirierea – pentru o perioadă de cinci ani – a pajiştilor aflate în patrimoniul privat al comunei Valea Doftanei şi în administrarea consiliului local, pajişti, care, însumate ajung la aproape 3000 de hectare. Nu mai puţin de 28 de „munţi”, aşa cum le spun localnicii – cu suprafeţe cuprinse între 39 de hectare şi 220 de hectare – vor fi scoşi la licitaţie publică, după cum se precizează în hotărârea consilierilor locali, termenul previzibil pentru realizarea procedurii de închiriere fiind 10 aprilie 2014.
În lista celor 28 de pajişti care ar urma să fie scoase la licitaţie există însă şi unele posibile neconcordanţe. Unele suprafeţe au intrat la apă, de anul trecut, iar altele, dimpotrivă, s-au extins!

Niciun comentariu: