marți, 21 mai 2013

Circul hectarelor de pasune continua

În cursul serii de ieri în comuna Valea Doftanei a avut loc o şedinţă extraordinară a consiliului local convocată de primarul Ion Manea pentru găsirea unei soluţii cu privire la fermierii din zonă care au ajuns în situația de a pierde subvențiile de la APIA și chiar de a rămâne fără locuri de pășunat pentru animalele lor. Aleșii i-au pus însă capăt în aproximativ cinci minute refuzând un dialog cu edilul comunei. edilul comunei stie mai bine de ce nu se  rezolva aceasta problema si pentru cine trage sforile. In curand vom avea mai multe informatii si vom dezvalui interesele si grupul de interes al edilului.

marți, 14 mai 2013

Valea Doftanei – Grave alunecări de teren


Locuitorii comunei Valea Doftanei se confruntă de ceva vreme cu grave alunecări de teren. Situaţia este cu adevărat dezastruoasă, îndeosebi în zona Valea Neagră. Aproximativ 200 de locuinţe riscă să rămână izolate, din cauza unui pod care a fost avariat în urma unei viituri.
Cu toate că administraţia locală a încercat să remedieze pe cât posibil situaţia, mai multe nu poate face. Motivul? Podul avariat face parte din Drumul Judeţean 102 I. „Consiliul Judeţean a fost informat, aşteptăm de la dânşii fonduri pentru a apăra acest pod, întrucât zonele amintite sunt izolate şi nu se poate interveni în cazuri de incendii sau diverse activităţi. S-a încercat o variantă ocolitoare, dar şi aceasta a fost luată de ultimele viituri din zonă”, a explicat viceprimarul comunei Valea Doftanei, Adrian Oceanu.
În alt loc…
O altă situaţie cu adevărat gravă o reprezintă o alunecare de teren dintr-o gospodărie din localitate. Casa în care locuieşte familia Cazacu poate ajunge în orice moment în râu… „E foarte greu… Eu nu am mai coborât de un an la rău, iar noaptea mi-e frică să mai dorm în casă; trozneşte casa de mi-e frică… Sunt femeie bătrână, de 80 de ani, ce Dumnezeu să mai fac? E foarte greu…”, a spus Maria Cazacu. „Am înţeles că acea viitură este din 2005-2006 şi nu s-a luat nicio măsură pentru remedierea ei. Am înţeles că s-a ajuns să se lase terenul până aproape de casă. O să convocăm şi Prefectura, ISU, ca să vină să vadă, ca să intervenim urgent”, a declarat  primarul comunei Valea Doftanei, Ion Manea.

UN HOT DIN VALEA DOFTANEI S-A ALES CU DOSAR PENAL

In ziua de 22.04.2013, politistii Postului de Politie Valea Doftanei au fost sesizati cu privire la faptul că în perioada vara anului 2012 – primăvara anului 2013, autori necunoscuti au tăiat fără drept dintr-o pădure particulară 23 arbori din specia fag, si au sustras materialul lemnos rezultat.
Urmare a cercetărilor efectuate, politistii au identificat un bărbat domiciliat în localitate nu ii putem dezvalui numele din motive obiective), suspectat că a tăiat ilegal materialul lemnos respectiv, motiv pentru care în cauză a fost întocmit dosar penal.
Cercetările sunt continuate în vederea identificării turor suspectilor, luării măsurilor legale si recuperării prejudiciului si aviz amatorilor urmeaza si altii.