joi, 10 ianuarie 2013

DRUM DE LEGATURA VALEA DOFTANEI-SACELE-BRASOV


Prezent, joi, la Ploieşti, pentru o discuţie cu autorităţile judeţene legată de mai multe proiecte de infrastructură rutieră începute în Prahova, ministrul Dan Şova a confirmat că Guvernul intenţionează ca Autostrada Comarnic - Braşov să fie realizată din fonduri private.
 Autorităţile au ridicat o altă problemă, cea a traficului greu care va fi necesar pe durata lucrărilor şi care se va desfăşura pe DN 1. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a solicitat modernizarea drumului de legătură Valea Doftanei - Săcele, care să preia o mare parte din traficul rutier spre şi dinspre Valea Prahovei şi Braşov, pe durata lucrărilor. Costurile pentru Valea Doftanei - Săcele ar putea ajunge la 70 de milioane de euro, estimează autorităţile prahovene, din care 4-5 milioane ar fi necesare numai ca despăgubiri către Romsilva.
 Ministrul Infrastructurii, Dan Şova, a precizat că Autostrada Comarnic - Braşov este o prioritate a ministerului pe care îl conduce, cu menţiunea că autorităţile vor urmări cu mare atenţie modul în care vor decurge exproprierile. "Cât sunt ministru, nu vor mai fi persoane care se vor îmbogăţi din despăgubiri din bani publici", a afirmat Dan Şova.
Vezi mai jos un clip VIDEO cu declaraţia completă a ministrului Infrastructurii, Dan Şova!


Niciun comentariu: