luni, 7 aprilie 2008

ACCESIBILITATE IN COMUNA VALEA DOFTANEI

Localitatea Valea Doftanei este situata în nordul judeţului Prahova în zona Carpaţilor de Curbură, pe cursul mijlociu al râului cu acelaşi nume.
Comuna Valea Doftanei este situata la intersecţia DJ. 102 I - Câmpina -Braşov cu DJ. 102 A, care prin cele doua componente: DJ. 101 S - Comarnic - Secaria - Valea Doftanei şi DJ. 101 T - Valea Doftanei - Bertea - Slanic face legătura între Valea Prahovei şi Valea Teleajenului.
Parţial, aceste drumuri judeţene sunt asfaltate, restul facand obiectul unor programe de dezvoltare regionala cu aport substanţial din partea U.E. (Program PHARE - Modernizarea reţelei de drumuri in zona montana Valea Doftanei - Sacele si Îmbunătăţirea legăturilor de transport cu zona turistica Braşov).
Transportul in comun se realizează de la staţia de domiciliu spre Câmpina cu autobuze, microbuze, taxiuri, la Autogara si Gara Câmpina şi la Gara Comarnic.

3 comentarii:

artWARE spunea...

,....chiar exista drumul catre Slanic prin Bertea? cred ca este doar folclor, din cate stiu nu exista, ba este chiar imposibil, nu exista nici ca drum forestier.

Unknown spunea...

exista un drum forestier, numai cei cu masini 4*4 pot merge pe acel drum.

Cosmin Andrei spunea...

o intrebare - pe unde se considera ca ar merge oficial ast minunat drum 101T ?

am fost ieri cu biciclete pe negras-ulita-radila-clabucet-sotrile si ne uitam ca pe GPS pe harta celor de la garmin aparea asta 101T jos in vale pe langa Ermeneasa... eu , din cate stiu , e un forestier sanatos pe-acolo insa se infunda inainte de ajunge sus in piciorul Moasei de unde ar exista o oarecare porsibilitate de a merge spre pantele estice ale paltinelului si apoi putin spre netrebnicul si abia apoi sa cobori spre bertea ...

singura varianta cat de cat viabila de care am idee e de a parcurge poiana craitei pana in paltinoasa si de-acolo urcat spre netrebnicu-coborat lutu rosu ...

care-i povestea , pana la urma ? si de unde pana unde denumirea de drum judetean ?