miercuri, 25 iunie 2014

Prahovean cu un picior amputat, umilit de sistem

Dupa o viata de munca, un prahovean din Valea Doftanei a ajuns la mila vecinilor. Barbatul in varsta de 61 de ani are un picior amputat si pe celalalt aproape nefunctional, iar comisia de stabilire a gradului de handicap a stabilit ca nu are nevoie de insotitor. Bietul om e nevoit sa se tarasca la propriu pentru a ajunge la toaleta, iar daca vecinii si o sora nu i-ar trece pragul, probabil ca s-ar prapadi singur.
Gheorghe Stan traieste dintotdeauna in Valea Doftanei si nu are sotie si nici copii, ci doar o sora care il ajuta cand si cum poate.
Omul a ramas fara un picior in urma cu sapte ani. Renumita comisie Oniga, pentru persoanele cu handicap din Prahova, implicate în mai multe scandaluri similare, a considerat ca acest caz se incadreaza potrivit legii in gradul accentuat si ca nu are nevoie de insotitor.
Omul se descurca greu cu cei 600 de lei pe luna proveniti din pensie si indemnizatia de handicap si nu-si permite sa plateasca pe cineva care sa aiba grija de el. Noroc cu vecinii care il viziteaza mereu, pentru ca spun ei, le e mila sa-l lase asa ca pe un caine.
Sora barbatului a contestat in numele acestuia decizia comisiei, dar inca asteapta un raspuns. Din nefericire, starea de sanatate a lui nea Gica se deterioreaza de la o zi la alta si e foarte aproape momentul in care din cauza bolii isi va pierde si celalalt picior.