vineri, 11 ianuarie 2013

INCENDIU LA O CASA DIN VALEA DOFTANEI


În comuna Valea Doftanei, sat Teşila, echipajele de pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară in data de 10.01.2013 in jurul orei 06:30, proprietarul acesteia fiind J. Gheorghe.
Au arsacoperişul din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 300.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 100.000 lei.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

joi, 10 ianuarie 2013

DRUM DE LEGATURA VALEA DOFTANEI-SACELE-BRASOV


Prezent, joi, la Ploieşti, pentru o discuţie cu autorităţile judeţene legată de mai multe proiecte de infrastructură rutieră începute în Prahova, ministrul Dan Şova a confirmat că Guvernul intenţionează ca Autostrada Comarnic - Braşov să fie realizată din fonduri private.
 Autorităţile au ridicat o altă problemă, cea a traficului greu care va fi necesar pe durata lucrărilor şi care se va desfăşura pe DN 1. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a solicitat modernizarea drumului de legătură Valea Doftanei - Săcele, care să preia o mare parte din traficul rutier spre şi dinspre Valea Prahovei şi Braşov, pe durata lucrărilor. Costurile pentru Valea Doftanei - Săcele ar putea ajunge la 70 de milioane de euro, estimează autorităţile prahovene, din care 4-5 milioane ar fi necesare numai ca despăgubiri către Romsilva.
 Ministrul Infrastructurii, Dan Şova, a precizat că Autostrada Comarnic - Braşov este o prioritate a ministerului pe care îl conduce, cu menţiunea că autorităţile vor urmări cu mare atenţie modul în care vor decurge exproprierile. "Cât sunt ministru, nu vor mai fi persoane care se vor îmbogăţi din despăgubiri din bani publici", a afirmat Dan Şova.
Vezi mai jos un clip VIDEO cu declaraţia completă a ministrului Infrastructurii, Dan Şova!


miercuri, 9 ianuarie 2013

VIRGIL GURAN ISI VA DESCHIDE CABINET PARLAMENTAR IN VALEA DOFTANEI

Deputatul USL Virgil Guran, ales pe 9 decembrie cu majoritate de voturi în Colegiul 2 din Prahova, din zona municipiului Câmpina, a anunţat că are de gând să deschidă două cabinete parlamentare în colegiu. Unul urmează să fie chiar în municipiul Câmpina, iar cel de-al doilea va fi inaugurat în comuna Valea Doftanei, din nordul judeţului, a anunţat, marţi, parlamentarul USL.