luni, 9 septembrie 2013

LACUL PALTINU, INFESTAT CU FECALE DE LA O PENSIUNE DE LUX

Cea mai luxoasă pensiune din zona Valea Doftanei deversează ape infestate cu fecale în lacul de acumulare Paltinu, de unde sunt alimentate cu apă numeroase localităţi din Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti. 

Este vorba de Pensiunea Atra, de cinci stele, care a intrat în vizorul autorităţilor de mediu, la sesizarea Poliţiei. “Am făcut, într-adevăr, un control la pensiunea ATRA la sesizarea Politiei. Am constatat ca din bazinul de vidanjare, din peretele lateral, pornea o conducta prin care erau deversate ape fecaloid- menajere direct in lacul de acumulare Paltinu. Nu stim deocamdata despre ce cantitate este vorba, ancheta este inca la inceput. Urmeaza sa stabilim de cate ori a vidanjat si cat a fost deversat in lac. Este un lucru foarte grav, probabil vom sesiza Agentia de Mediu pentru a sista activitatea unitatii pana la remedierea problemelor. Probabil ca vom solicita Politiei deschiderea unui dosar penal,” a declarat Sorin Dumitrascu, inspector sef al Garzii de Mediu Prahova, pentru max-media.ro. Observatorulph.ro a încercat să-i contacteze telefonic, pentru un punct de vedere, pe reprezentanţii pensiunii Atra, însă acest lucru nu a fost posibil. Mai mult, site-ul oficial al pensiunii, atradoftana.ro, nu mai este funcţional.
UPDATE Comunicatul Poliţiei

La data de 06.09.2013, poliţişti din cadrul I.J.P. Prahova - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu lucrători ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, au efectuat un control la o pensiune din comuna Valea Doftanei. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au depistat că bazinul betonat vidanjabil are pe unul din peretii interiori o ţeavă din PVC, lungă de aproximativ 15-20 metri, îngropată prin pământ, care duce la aproximativ 5 metri de lacul de acumulare al barajului Paltinu Această ţeavă avea rolul de a prelua apele uzate, fecaloide şi menajere din bazinul betonat vidanjabil al pensiunii şi se scurgeau în lacul de acumulare al barajului Paltinu.Managerului societăţii urmează a i se întocmi proces verbal de contravenţie pentru deversarea în apele de suprafaţă sau subterane de ape uzate fecaloid sau menajere. Fapta se sancţionează cu amendă de la 30.000-60.000 lei.Verificările vor fi continuate şi de Comisariatul Judeţean Prahova, pentru nerespectarea autorizaţiei de mediu şi urmează a fi aplicate penalităţi pentru depăşirea valorilor indicatorilor de calitate în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, potrivit principiului “poluatorul plăteşte”. sursa:w w w .  observatorul ph . ro / viata-prahovei/29667-lacul-paltinu-infestat-cu-fecale-de-la-o-pensiune - de-lux

Niciun comentariu: