joi, 28 martie 2013

JUDECĂTOARELE ASCUNDEAU ŞPAGA PRINTRE MURĂTURI LA VALEA DOFTANEI


Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti, arestate preventiv şi acuzate că ar fi primit şpagă pentru eliberarea unor interlopi sau oameni de afaceri, au fost interceptate de procurorii DNA într-o vilă din Valea Doftanei, potrivit evz.ro.

Ancheta în dosarul judecătoarelor şpăgare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu şi Antonela Costache, va fi extinsă în zilele următoare. Numele mai multor magistraţi apar în interceptări. Judecătoarele sunt arestate preventiv pentru că au primit şpagă pentru sentinţe favorabile în dosarele unor afacerişti sau interlopi din clanurile Duduianu sau Cămătarii. În cazul eliberării lui Dinel Nuţu, fost Staicu, procurorii au o interceptare, din 9 februarie, făcută chiar în casa Vioricăi Dinu din Bucureşti. Este vorba de o şpagă de 150.000 de euro. Cele două judecătoare nu foloseau telefonul atunci când stabileau întâlniri. Complicilor le-au fost impuse reguli stricte: să nu aibă asupra lor telefonul în momentul întâlnirii, discuţiile erau purtate doar în şoaptă şi doar în spaţii private. „Şi mai ales că DNA-u’ e cu ochii pe… toţi,” se plângea judecătoarea.
Procurorii DNA au montat microfoane în vila de pe strada Drumul Valea Doftanei, acolo unde stătea fără forme legale Viorica Dinu. Femeia vorbea fără teamă în casă. Imobilul nu apare în ultima declaraţie de avere a acesteia. La percheziţii, procurorii au găsit 10.000 de euro ascunşi în beci printre borcanele cu murături. Articolul complet in evz.ro

Niciun comentariu: