miercuri, 29 august 2012

Momente artistice la Festivalul Cascavelei 2012

Asa cum se stie in perioada 1-2 septembrie 2012 in Valea Doftanei va avea loc cea de-a XI- editie a festivalului cascavelei. Locul de desfasurare este acelasi adica terenul de fotbal din satul Traisteni.
Artistii care vor urca pe scena Festivalului Cascavelei 2012 sant:
Sambata 1 septembrie - Mariana Ionescu Capitanescu, Florica Jinga,  formatia Alesis, Alin Baicoiuanu, Irina Loghin, Simona Dinescu  si Trupa Make Up.
Duminica, 2 septembrie: Elisabeta Turcu, Iuliana si Costin Ghinea, Raul, Ionut Dolanescu, Mirabela Dauer, Trupa Prestige Dance si Formatia Mosnenii.
Pe langa producatorii locali si-au anuntat participarea zeci de producatori din judet si tara care doresc sa comercializeze cascavea, pastrama, tuica, telemea, branza si alte produse specifice festivalului.

marți, 7 august 2012

Luptatorii SIR si jandarmii, solicitati in Valea Doftanei


În ziua de 5.08.2012 pe raza comunei Valea Doftanei, la finalul unei competiţii sportive, între doi bărbaţi a izbucnit un conflict spontan, care a degenerat în acte de violenţă.
Este clar ca primarul nu a avut niciun fel de implicare asa cum au incercat unii participanti sa insinueze, ba din contra primarul a incercat sa aplaneze primul scandal aparut dupa care a plecat din acea zona in care lucrurile pareau sa intre pe un fagas normal.
Ulterior, scandalul s-a reluat aparand alţi participanţi dar nu pe terenul de fotbal ci la un bar din comuna. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite şi aplanarea conflictului, la faţa locului au intervenit luptători poliţişti, S.I.R şi o echipă de jandarmi.
În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, pe numele a cinci persoane au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Unul dintre ei este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept al unui obiect tăietor în loc public.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a confirmat începerea urmăririi penale şi a concluzionat că nu se impune arestarea preventivă a învinuiţilor.
Cercetările sunt continuate în vederea documentării activităţii infracţionale a suspecţilor.

Amenda de 65.000 lei pentru o firma din Valea Doftanei


Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Prahova, I.T.R.S.V. Ploieşti şi Direcţiei Silvice Prahova au executat o acţiune pe raza comunei Valea Doftanei, în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice.
Cu această ocazie, în urma unui control efectuat la o societate comercială ce are ca obiect de activitate depozitarea şi prelucrarea materialului lemnos, a rezultat faptul că societatea în cauză nu deţinea autorizaţie de mediu, iar avizele de însoţire a materialului lemnos nu erau completate conform normelor în vigoare. În consecinţă, au fost luate măsuri sancţionatorii în valoare totală de 65.000 lei. 

Cupa de vara Valea Doftanei



Meciul de fotbal ce a avut loc duminica in comuna Valea Doftanei s-a terminat cu un scor ce a fost greu de digerta pentru unii. Scorul final a fost de 9-1 pentru echipa TRAIISTENI SUD impotrivca celor de pe SETU.
La sfarsit binenteles ca a aparut primarul cu microfonul in mana si ii lauda pe participanti pentru ca au dat dovada de FAIR PLAY, ceea ce intradevar pe terenul de fotbal asa se pare ca a fost. Dupa decernarea premiilor primarul Manea Ion a invitat  participantii la o masa sa ii zicem festiva dar numai festiva nu a fost.
 In interviul acordat primarul omite sa spuna ca baietii au fost serviti cu bere nu suc asa cum pretinde in interviu. Dupa o bere sau o tuica  unii dintre participanti s-au incins si au inceput sicanele si se pare ca iar si-a intrat in rol principal primarul care se pare ca s-ar fi folosit de puterea lui fizica, "Domnul primar mi-a dat cu pumnul în cap, mi-a făcut un cucui. A dat cu picioarele, mi-a rupt tricoul", ramane de vazut daca este adevarat.
Ceea ce a uitat domnul primar si cei ce au organizat aceasta competitie a fost asigurarea unei ambulante pe timpul desfasurarii, sigur vor spune ca au avut o asistenta care asigura buna desfasurare a competitiei, dar sant convins ca daca lesina un jucator prima persoana lesinata dupa acesta era asistenta.
Daca este adevarat ca primarul a lovit un cetatean al comunei Valea Doftanei il asteptam sa isi ceara scuze in fata cetatenilor comunei Valea Doftanei si binenteles cu demisia de onoare.
Primarul trebuie sa stie un lucru, este  primarul tuturor nu numai al celor pe care ii indrageste el.