vineri, 27 iulie 2012

FESTIVALUL CASCAVELEI 2012

 O noua editie a festivalului cascavelei sta sa bata la usa. Organizatorii au anuntat ca festivalul cascavelei va avea loc in data de 1-2 septembrie 2012.
Majoritatea localnicilor au inceput pregatirile pentru a statisface dorintele celor ce vor sa cumpere minunatele cascavele.
Pe langa minuantele cascavele la festival vom gasi telemea, branza de burduf, pastrama, miere etc....
Deocamdata nu se cunosc invitatii care vor urca pe scena dar sigur cei ce vor veni vor inveseli atmosfera.
Va asteptam cu drag la festivalul cascavelei.

miercuri, 25 iulie 2012

Tineri din cinci ţări promovează mişcarea în aer liber la Valea Doftanei

Asociaţia „Together România” derulează, în perioada 20-27 iulie, un proiect european denumit „Youth School of Health”. Acestia fiind cazati in comuna Valea Doftanei, Hotel Louissiana. În acest proiect sunt implicaţi 20 de tineri din cinci ţări: Bulgaria, Italia, Slovenia, Turcia şi România. Proiectul, care este finanţat de Comisia Europeană, prin Programul „Tineret în acţiune” si are ca principale obiective: dezvoltarea tinerilor prin educaţie non-formală, promovarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare, dezvoltarea creativităţii şi conştientizarea identităţii noastre europene. 
La finalul acţiunilor de la Valea Doftanei, tinerii participanţi vor realiza o broşura care va include modele de exerciţii fizice ce ar putea fi practicate oriunde şi de oricine. De asemenea, vor fi organizate şi câteva concursuri sportive (fotbal, tenis de masă, atletism şi volei) între tineri din comunitatea locală şi echipele participante la proiect.

marți, 24 iulie 2012

Patru tone de gunoaie adunate din Barajul Paltinu




Barajul Paltinu a fost curatat de mizeria care plutea din iarna pe luciul apei. Aceasta actiune de curatare a luciului apei a durat aproape trei saptamani, iar cele 20 de persoane care s-au ocupat de colectarea deseurilor au colectat peste patru tone de gunoi. Acest gunoi era format din resturi de busteni si crengi smulse de torenti si viituri, PET-uri si pungi din plastic aruncate de locuitorii comunei si binenteles de turistii certati cu bunul simt, dar nu trebuie uitat ca o mare parte din gunoiul adunat a fost format din rumegusul provenit de la alti "domnii"  ce detin gatere in Valea Doftanei.Conform reprezentantilor Serviciului de Gospodarire a Apelor Prahova cei prinsi ca arunca resturile menajere in apele barajului vor fi amendati. 
Asteptam amenzile. 













luni, 23 iulie 2012

Controale pentru prevenirea hotilor

Pentru ca in comuna Valea Doftanei exista multi oameni certati cu legea si care cred ca padurea este a lor, politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Cornu in colaborare cu Politia Comunala au actionat pentru prevenirea si depistarea delictelor silvice in ultimele zile.
In urma controalelor efectuate au fost date sanctiuni contraventionale de peste 4.000 lei si binentels confiscarea materialului lemnos pentru a fi predat Ocolului Silvic Campina.
Aviz amatorilor (hotilor) de lemne, aceste controale vor fi din ce in ce mai dese.
 Nastase va asteapta.





miercuri, 18 iulie 2012

Inecat in Paltinu



Nu putea trece vara fara ca barajul Paltinu sa nu mai ia o viata. Din nefericire un tanar de 27 de ani din comuna Brebu si-a pierdut viata in apele barajului Paltinu duminica.

luni, 9 iulie 2012

REZULTATE BACALAUREAT 2012 VALEA DOFTANEI


Primele rezultate la Bacalaureat 2012 au fost afisate contestatiile au fost depuse, iar intre 10 si 12 iulie acestea vor fi solutionate urmand ca pe 13 iule candidatii sa afle rezultatele finale.

De la GRUPUL SCOLAR "CAROL I" VALEA DOFTANEI au participat 32 de absolventi dintre acestia 9 REUSIND sa treaca examenul maturitatii restul din nefericire sau din fericire pentru ei au fost declarati RESPINSI.
http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetUnitRezultAlfa.aspx?Jud=+32&IdUnitInv=323 acesta este linkul unde pot fi vazute rezultatele online.
Bacalaureatul de anul acesta din cate se vede a dat batai de cap multor copilasi acestia incasand in mare parte note de la 1 la 4 ceea ce le da dreptul la inca o incercare in toamna. Multi se mira cand vad dezastrul de la Bac dar vazand "perlele", care de care mai amuzante si mai penibile nu ar trebui sa se mai mire. Aceste "perle" sant adunate din toata tara. de la  I
“Luceafărul se duce la demagog, şi nu la demiurg, şi îi cere să-l facă muritor”.
  1. „Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat”.
  2. "Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit”.
  3. "Luceafărul s-a transformat într-un hipiot şi i-a zis Demiurgului că-l face cântăreţ, să-l asculte toată lumea”
  4. ”Numele Hyperion vine din alăturarea a două cuvinte hyper si ion. Deci îl chema Ion, dar era mai activ.”
  5. ”Baiazid i-a zis cel bătrân lui Mircea să facă mişto de el".”Cu ultimul vers "nemuritor şi rece" Eminescu o lasă rece pe Cătălina.”
  6. "Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu"
  7. "Sper că va plăcut. Cred că o să mai vin şi la anul."
  8. "Limba română este curgătoare şi se întinde peste mări şi ţări"
  9. "Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. Dupa căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgară".
  10. “Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile.”
  11. “Cratima uneori apropie, alteori depărtează. În cazul secvenţei <> poţi să spui că face ambele lucruri, având în vedere că fără ea n-ai înţelege pe cine să ajuţi.”
  12. "Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit”.
  13. "Poţi să ai calităţi cât 10, dacă nai talent eşti rece. GHEAŢĂ"
  14. "Lucian Blaga a ştiut să îşi folosească calităţile şi azi îl sărbătorim pe bancnota de 200 lei. Este una dintre cele mai mari bancnote româneşti, şi a fost răpus doar de 500 lei cu Eminescu care e artist"