marți, 29 mai 2012

VALEA DOFTANEI IN CAMPANIE

Pe 10 iunie, este data oficiala a alegerilor locale, partidele vor juca, pentru prima data in istoria electorala postdecembrista, totul pe o carte.
Pentru prima oara, primarii vor fi alesi dintr-un singur tur, la fel ca presedintii de Consilii Judetene. Castigatorul si invinsul in aceste alegeri va fi asadar stabilit dintr-o lovitura, in data de 10 iunie.
In plus, primarii sunt un vehicul electoral important si in campania pentru parlamentare, asa ca rezultatele de la locale sunt cu bataie mai  lunga decat credem.
Se pare ca anul asta in Valea Doftanei, cel putin campania electorala nu se desfasoara pe discutii, pe proiecte si nici pe idei, chiar daca cei care candideaza vin cu oferte electorale, campania electorala se desfasoara pe bannere si pliante unde sunt scrise tot felul de obiective care mai de care mai pompoase.
Asa incat, in loc sa utilizeze solutiile clasice de campanie electorala, sa vorbeasca cu oamenii si sa isi faca simtita prezenta in comuna, candidatii sunt doar pe afise si bannere plasate care mai de care mai ilegal si care mai de care mai intruzive, murdarind astfel comuna. Pe vremuri era o vorba "toti ......pe toate gardurile".
Cat despre cine sunt candidatii, pentru primaria comunei Valea Doftanei ei se gasesc aici http://www.primariavaleadoftanei.ro/admin/uploads/1336560869tabel%20candidati%20alegeri%20locale%202012.pdf
 si sunt in numar de 5, sper ca informatia sa fie corecta.
Penibilul acestei campanii consta in: afise care mai de care mai proaste, mai ostentative si cu fetze obosite si pline de grasimea unei fripturi mancate inainte de sedinta de shooting, ca sa nu mai spun ca exista un candidat care doreste sa modernizeze caminele culturale din Tesila si TREISTENI, din cate stiu Valea Doftanei are ca sate Tesila Si TRAISTENI, dar poate omul nu stie unde locuieste.
Nu vreau sa intru in detalii dar din ce am vazut si citit (nu am stat de vorba cu niciun candidat), niciuncandidat nu spune clar ca pana in 2014 finalizeaza varianta, sau asfalteaza nu stiu ce drum sau ....., nimic clar. Dupa cum spuneam si mai sus doar promisiuni pe care cred ca unii candidati nici macar nu le mai stiu daca nu citesc afisul.
Nu ramane decat sa urez succes candidatilor si fie ca cel mai bun sa castige si sa realizeze macar 10% din ceea ce promite acum.

Niciun comentariu: